EUR | USD

Digi-Keyn Markkinapaikka ja Toimituspalvelu

Kirjoittaja Pat Sagsveen

Julkaisija Digi-Key Electronics

Digi-Key Electronics on hiljattain luonut pari ohjelmaa, jotka auttavat laajentumaan aggressiivisesti uusille markkinoille. Nämä ohjelmat tarjoavat uusia mahdollisuuksia toimittajille tai jakelijoille, jotka haluavat lisätä kokonaisstrategiaansa uusia kanavia.

Lokakuussa 2019 Digi-Key aloitti Markkinapaikka-ohjelman, jonka avulla toimittajat voivat hyödyntää Digi-Keyn sivustoa. Tämä on avannut oven monille uusille toimittajille ohjelmassa käytettävän nopean ja tehokkaan käyttöönottoprosessin ansiosta. Markkinapaikka tarjoaa toimittajille myös joustavuutta, koska tuotteiden ei tarvitse sijaita Digi-Keyn toimipaikassa. Useat erityyppiset toimittajat voivat hyödyntää tätä ohjelmaa erilaisista syistä, joita käsitellään tarkemmin jäljempänä.

Heinäkuussa 2020 Digi-Key alkoi tarjota toimituspalvelua nimeltä ”Digi-Keyn Toimittama". Tämän ohjelman ansiosta toimittajat voivat varastoida tuotteita Digi-Keyn tiloissa ja hyödyntää samaa maailmanluokan logistiikkaa, jonka asiakkaat ympäri maailmaa ovat oppineet tuntemaan ja jota he rakastavat. Tämä ohjelma antaa toimittajille mahdollisuuden käyttää yhtä varastoa maailmanlaajuisiin lähetyksiin erittäin kohtuullisin kustannuksin.

Molemmat ohjelmat ovat tällä hetkellä toiminnassa ja käytettävissä. Toimittajat voivat valita Markkinapaikka-mallin, Digi-Keyn Toimittama -mallin tai näiden molempien yhdistelmän. Nämä ohjelmat eivät ole avoinna vain valmistajille vaan myös jakelijoille. Kumpaankin ohjelmaan ilmoittautuminen edellyttää yksinkertaisen verkkohakemuksen täyttämistä. Tämä hakemus koskee sekä Markkinapaikka- että Toimituspalvelu-ohjelmaa.

Markkinapaikka

Markkinapaikka-ohjelma antaa toimittajille mahdollisuuden hyödyntää Digi-Key-verkkosivustoa samalla kun ne säilyttävät tuotteet omassa toimipisteessään. Ohjelmaan pääsee mukaan varsin nopeasti ja monet toimittajat ovat liittyneet ohjelmaan ja aloittaneet toimintansa verkkosivustolla kuukauden kuluessa siitä, kun Digi-Key on vastaanottanut heidän hakemuksensa.

Markkinapaikka on erinomainen ohjelma toimittajille tai jakelijoille, joilla on jo olemassa oleva logistiikkaverkosto. Markkinapaikka-ohjelman oletusasetuksena on vain Yhdysvallat; toimittajat voivat kuitenkin halutessaan laajentaa Markkinapaikka-ohjelmaa globaalisti ilmoittamalla yksinkertaisesti Digi-Keylle, mihin maihin ne ovat halukkaita toimittamaan tuotteita.

Markkinapaikka-ohjelmaa voidaan käyttää muuhunkin kuin vain uusiin kiinnostaviin tuotteisiin. Markkinapaikkaa voidaan hyödyntää myös sellaisten tuotteiden kohdalla, jotka ovat joko ylivarastoituja, poistettu käytöstä tai vanhentuneita ja jotka eivät olisi löytäneet tietään perinteisempään jakelukanavaan. Hyvä esimerkki jakelijasta, joka jo hyödyntää tätä ohjelmaa, on Rochester Electronics. Rochester toimii puolijohdevalmistajien lisensoituna varastojälleenmyyjänä. Suuri osa yrityksen nykyisestä varastosta koostuu vanhentuneista osista, joita ei voida hankkia mistään muualta. Rochester listaa osansa Digi-Key-verkkosivustolla, jolloin ne ovat Digi-Keyn nykyisen asiakaskunnan käytettävissä.

Monilla toimittajilla on tuotteita, joita on vaikea toimittaa ja joita ei voida käsitellä tavanomaisen jakelustrategian avulla. Toimittajat, jotka on jo sertifioitu lähettämään sellaisia tuotteita kuten litiumparistoja, kemikaaleja tai muita tuotteita, joiden lähettäminen edellyttää erityisvaatimuksia, ovat ensisijaisia ehdokkaita myös tähän ohjelmaan.

Markkinapaikka-ohjelmassa toimittajat käyttävät verkkoportaalia, jossa he voivat hyväksyä tai hylätä tilauksia, päivittää varastoja ja tarkastella viikoittaista myyntiään. Hinnoittelu ja osien saatavana olevat lukumäärät voidaan asettaa tämän portaalin kautta. Myös API-rajapintaa (Application Programming Interface, sovellusohjelmointirajapinta) voidaan käyttää apuna tämän hallinnoinnissa. Markkinapaikan verkkohinnoittelu on täysin toimittajan hallinnassa, ja Digi-Key ottaa näistä myynneistä provision. Toimittajat voivat käyttää porrastettuja hinnoittelurakenteita tarjotakseen alennuksia tietyistä lukumääristä. Näin asiakkaat näkevät helposti suurempien lukumäärien kustannukset. Tämä auttaa näyttämään asiakkaille, millä hinnalla he saisivat suurempia lukumääriä. Historia on osoittanut, että tämä on usein kasvattanut myyntiä hintaerittelyssä listattujen määrien mukaisesti.

Digi-Keyn Toimittama

Digi-Keyn Toimittama -ohjelma antaa toimittajille mahdollisuuden varastoida tuotteitaan Digi-Keyn tiloissa ja hyödyntää Digi-Keyn valmista logistiikkaverkostoa. Tämän mallin ansiosta toimittajat voivat myydä tuotteitaan maailmanlaajuisesti ilman, että niiden tarvitsee itse huolehtia mistään muusta kuljetuksesta kuin tuotteiden toimittamisesta Digi-Keylle. Tämän ohjelman oletusasetuksena on maailmanlaajuinen toiminta; jos tiettyjä tuotteita ei kuitenkaan voida myydä tietyille alueille, tätä voidaan ohjata ilmoittamalla yksinkertaisesti Digi-Keylle, minne tuotteita ei voida toimittaa.

Digi-Key on tunnettu siitä, että se tarjoaa asiakkaille maailmanlaajuisesti alhaiset vähimmäistilausmäärät (MOQ, Minimum Order Quantity). Tämän ohjelman ansiosta toimittajat voivat käyttää Digi-Keyn nykyisiä kanavia toteuttaakseen tämän saman ja tarjota asiakkaille alhaisemmat kokonaishinnat. Jos toimittaja myy osia rullilla, Digi-Key voi tarjota lisäarvopalveluna näiden osien leikkaamista halutun pituiseksi pätkäksi (leikattava nauha). Tällöin asiakkaille voidaan tarjota alempia MOQ-määriä.

Tämä ohjelma sopii erinomaisesti toimittajille, jotka etsivät jakelustrategiaansa globaalia kumppania. Digi-Key voi tarjota toimituksen samana päivänä kaikille tilauksille, jotka on tehty ennen kello 20.00 Yhdysvaltain keskusaikaa. Toimittajaa ei veloiteta osien kuljetuksesta asiakkaille ja toimittaja voi hyvin kohtuulliseen hintaan varastoida tuotteita Digi-Keyn hyvin valvotuissa tiloissa. Tilat on suunniteltu käsittelemään osia, joihin liittyy MSL (kosteusherkkyystaso) -vaatimuksia ja/tai ESD (sähköstaattinen purkaus) -vaatimuksia. Tämä on lainaus ESD Certified Professional -ohjelman johtajalta Shane Heinle koskien Digi-Keyn olosuhteita:

“Digi-Key on erittäin ylpeä siitä, että voimme tarjota asiakkaillemme poikkeuksellista arvoa, laatutuotteita ja erinomaista palvelua sekä mikä tärkeintä, jatkuvia parannuksia ESD- ja MSL-tuotteiden käsittelyssä. Etsimme aina tapoja varmistaa, että asiakkaistamme ja toimittajistamme pidetään huolta. Varmistamme, että kun myymämme tuotteet ovat Digi-Keyllä, niitä käsitellään oikein ja ne pakataan oikein. Digi-Key on sertifioitu ANSI/ESD S20.20 -standardin mukaisesti maaliskuusta 2010 lähtien, ja noudatamme JEDEC J-STD-033 -standardia kosteudelle herkkien tuotteiden käsittelyssä. “

Toimitusmalli toimii pohjimmiltaan lähetysmallina. Toimittaja toimittaa osiensa ”hinnan" Digi-Keylle. Digi-Key järjestää verkossa jälleenmyynnin toimittajan tuotteille ja Digi-Key maksaa toimittajalle takaisin ”hinnan" jokaisesta myydystä tuotteesta. Toimittajan ei tarvitse tässä ohjelmassa hallinnoida portaalia, ja Digi-Key toimittaa varastotasojen seuraamista varten viikoittaiset varastoraportit.

Miten toimittajat voivat hyödyntää Digi-Key-sivustoa

Markkinapaikka- ja Digi-Keyn Toimittama -ohjelmaa hyödyntävillä toimittajilla on sama näkyvyys kuin muilla toimittajilla, jotka työskentelevät tällä hetkellä Digi-Keyn kanssa. Digi-Key perustaa ”Toimittajakohtaisen markkinointikeskuksen”, samankaltaisen, kuin on aiemmin muodostettu Rochester Electronics -yritystä varten. Tämä on sivu, josta voi hakea vain kyseisen toimittajan osia. Tämä on pohjimmiltaan kyseisen toimittajan aloitussivu. Alla olevassa kuvassa 1 näytetään Rochester Electronicsin toimittajakeskus.

Kuvassa Rochester Electronicsin toimittajakohtainen markkinointikeskusKuva 1: Rochester Electronicsin toimittajakohtainen markkinointikeskus.

Toimittajat voivat lisätä toimittajakohtaisiin markkinointikeskuksiinsa tuotemainoksia, työkaluja, tukidokumentteja, videoita, sosiaalisen median kanavia sekä paljon muuta. Tämä sivu on kokonaan omistettu kyseiselle toimittajalle. Tämän sivun hakutoiminto hakee vain kyseisen toimittajan tuotteita, ja tällä sivulla näytetään vain sellaisia tuoteryhmiä, joista löytyy heidän tuotteitaan.

Kun Digi-Key-verkkosivustolta etsitään tuotteita, Markkinapaikan tuotteet ja Digi-Keyn Toimittama -tuotteet ovat yhdessä haun perusteella löydettyjen tuotteiden kanssa. Esimerkkinä tästä on kaksi toimittajaamme, jotka käyttävät tätä ohjelmaa. Cal-Chip Electronics Inc on tällä hetkellä Markkinapaikan toimittaja Digi-Keylle ja Holy Stone Enterprise on tällä hetkellä Digi-Keyn Toimittama -ohjelmaan kuuluva toimittaja. Kuvassa 2 näkyy, miten molemmat osat näkyvät verkkohaussa samalla tavalla. Käyttäjät, jotka tuntevat Digi-Key-verkkosivuston, huomaavat, että kaikki tuotteet näkyvät sivustolla tällä tavalla.

Kuva Markkinapaikan myyjästä vs. Toimituspalvelua käyttävästä myyjästä Digi-Key-haussa (suurenna klikkaamalla)Kuva 2: Markkinapaikan myyjä vs. Toimituspalvelua käyttävä myyjä Digi-Key-haussa.

Loppuajatukset

Digi-Key on ollut tunnettu nimi elektroniikkateollisuudessa useiden vuosikymmenten ajan. Digi-Key haluaa tarjota uusia mahdollisuuksia uusille ja nykyisille toimittajille lisäämällä nämä ohjelmat. Näissä ohjelmissa on matala riski ja niihin pääse mukaan nopeasti. Niiden tarkoituksena on saada toimittajat jo olemassa olevan asiakaskunnan näkökenttään. Asiakaskunta koostuu sähköinsinööreistä, järjestelmäintegraattoreista, OEM-valmistajista, CM-yrityksistä sekä monista muista asiakastyypeistä. Tämän artikkelin tarkoituksena on kertoa mahdollisille toimittajille näistä Digi-Keyn tarjoamista mahdollisuudesta.

Disclaimer: The opinions, beliefs, and viewpoints expressed by the various authors and/or forum participants on this website do not necessarily reflect the opinions, beliefs, and viewpoints of Digi-Key Electronics or official policies of Digi-Key Electronics.

Tietoja kirjoittajasta

Pat Sagsveen

Pat Sagsveen, Product Manager at Digi-Key Electronics, is responsible for recruiting, onboarding, and managing companies added to the Digi-Key Marketplace and Fulfillment service. He joined Digi-Key in 2016 after earning his Associate in Applied Science degree in Electronics and Communication from Bismarck State College. His passion for music led him into electronics and his passion for electronics led him to Digi-Key.

Tietoja tästä julkaisijasta

Digi-Key Electronics

Digi-Key Electronics, based in Thief River Falls, Minn., is a global, full-service provider of both prototype/design and production quantities of electronic components, offering more than six million products from over 750 quality name-brand manufacturers at Digi-Key.